Mindegy hogyan, csak fonva legyen

Mostanában én is teljesen rákaptam, hogy frizurát csináljak magamnak, ne csak begöndörítsem vagy éppen kivasaljam a hajam. Jól jön, mikor nincs időm besütögetni, vagy kímélni akarom a hőtől, mert amúgy is sokat nyüstölöm, esetleg ha már hajat kellene mosnom, de még át akarok vészelni egy-két napot. Így folyamodtam a most egyébként is újra divatban lévő különböző fonásokhoz, gondoltam veletek is megosztok egy-két inspirációs képet, plusz rövid leírást, hogyan is álljatok neki.

IMG_4992

Ez a kép a legutóbbi fotózáson készült rólam, barátnőm tanácsára (aki a képeket készítette) fontam be a hajam. Pofon egyszerű, megmostam, megszárítottam és mivel nekem az a tipikus ‘beach waves’ szerű hullámos hajam van, a fejtetőmön lévő tincseket körkefével szárítottam, hogy ne álljanak össze vissza. Jobb oldalt mélyen elválasztottam a hajam, és elkezdtem hátul lazán halszálka fonással fonni, majd átvettem a bal oldalamra a fonatot, végig fontam, végül pedig mielőtt még összegumiztam volna az alját, meghúzogattam kicsit a tincseket, hogy lazább legyen. Utolsó simításként az arcom előtti tincseket hajvasalóval behullámosítottam.

Ennél a hajnál szerintem fontos, hogy legyen benne eleve egy minimális hullám, ezt akár úgy is elérhetitek, ha közvetlenül szárítás után összecsavarjátok és lekontyozzátok, hogy úgy hűljön ki. Először az egyik oldalon kell elkezdeni lazán fonni, méghozzá úgy, hogy amint a felülről vett tincs alulra kerül elengedjük és veszünk fentről a helyére egy másik tincset. Bár a képen nem látszik, a másik oldalt külön szerintem szintén ugyanígy le kell fonni, majd hátul ahol találkoznak, lazán keresztezünk két tincset és a fonat alá bújtatva, eldugva, hullámcsattal rögzítjük őket.

large

Pár nappal ezelőtt ugyanilyen hajjal szaladgáltam, aki követ Snapchaten, az láthatta. Szerintem baromi kényelmes, praktikus, én extrának be is kentem a fonataimat balzsamos, olajos pakolással, hogy mikor majd hajat mosok puha, fényes hajkoronám legyen. Egyetlen negatívuma talán az, hogy baromira fázott a nyakam, de hát a hibás én vagyok, miért nem vettem sálat. Azon kívül, hogy pofonegyszerű megcsinálni, mert csak egy középválasztékot kell összehozni -amihez mondjuk nem árt két tükör- aztán csak le kell fonni a két oldalt, most nagyon felkapott is, mióta a Kardashian, illetve Jenner lányok divatba hozták. Persze nekik hiába mondjuk, hogy nálunk ilyen már ezer éve van, tehenészlány vagy néptáncos kislány séró formájában, a lényeg, hogy most újra divat.

large (2)

Ebben a hajban az fogott meg annyira, hogy még gyakorlatilag csak egy kócos copf, az a fonás oldalt nagyon feldobja. Szintén csak el kell kezdeni oldalt lazán fonni, majd összecopfozni, a hajgumit egy másik tinccsel eltüntetni, majd mintha a felső fonás folytatása lenne, a copfban egy tincset tovább fonni. A végén nem árt a copf többi részét kicsit összekócolni, a fonat tincseinek szélét óvatosan, összecsípő mozdulatokkal meglazítani és az arcunk körül pár szál hajat kihúzgálni, és már kész is.

large (14)

Egyszerű, de nagyszerű. Találkozik benne két trend, a fentre fogott mini konty és a fonat. Ha már hajat kellene mosnotok, de épp nincs időtök, ezzel simán orvosolhatjátok a problémát, fent ugyanis hátrafésülve nem látszik a hiba, ráadásként egy három perces plusz fonással el is terelitek róla a figyelmet.

large (15)

Hasonlót már szintén készítettem magamnak, ha jól emlékszem, ez volt a legidőigényesebb, de igazán elegáns, így kihúzott a bajból, mikor valahol meg kellett jelennem, de nem volt időm hajat mosni. (Igen, gyorsabb, mint egy mosás-szárítás!) Először fejjel lefelé kifésültem a hajam, és úgy maradva elkezdtem fonni hátul a hajam, a fejem tetejéig. Ott összecopfoztam, kivettem egy tincset, amit oldalra tűztem és a tincset kihagyva rátettem a hajfánkot. Nem szabad ezt sem túl szorosra csinálni, így inkább meglazítgattam a fánkon lévő szálakat is, az alul kilógó részeket pedig letűzögetve eldugdostam. Végül befontam az előre kivett tincset, azt is meglazítgattam,  és körbetekertem a konty alján. A fülemnél kiszedtem két vékony szálat, hajlakkoztam és kész is voltam!

Szerintem nyáron a fesztivál szezonban is jól jöhetnek a fonatok, ha meleg van, de ha csak fel akarjuk dobni az unalmas hétköznapokat sem árt azt az öt percet rászánni pluszban! 

B

Képek forrása: weheartit.com

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam