5 jel, hogy szalont kell váltanod

Sosem felejtem el, mikor kislány koromban bekísérhettem anyukám a szépség szalonba, és néztem a felnőtteket, ahogy váltják egymást a körmösnél, vagy a fodrász székben, miközben elegánsan kávét kortyolgattak és megtárgyalták kivel mi történt mióta nem találkoztak. Egészen mostanáig mindig ha vidéken vagyok visszatérek a régi szalonba egy hajvágásra és festésre a zseniális fodrászomhoz, aztán könyörgöm neki, hogy költözzön fel Budapestre. Ezért adtam be olyan nehezen a derekam egy új fodrásznak itt, és ezért kerestem olyan kitartóan egy szalont, ahol megtalálok mindent, a masszőrtől kezdve a kozmetikuson át, a fodrászig.

Beauty salon_1348163817

Nagyon megszerettem az új helyem, mindig mindenki mosolygott, hangosan köszönt, és bármikor választhattam a laktózmentes latte vagy a roze között. Szerettem ott lenni. Minden alkalommal azt éreztem, hogy nem is bánom ha kicsit várnom kell és mindig ott ragadtam még egy órát beszélgetni, ha nem kellett sietnem sehova. Aztán valami megváltozott. Eltartott egy darabig még meg tudtam fogalmazni, hogy mi az, de ahogy sikerült, gondoltam összegyűjtöm őket pontokba, hátha nektek is támpontot adok egy esetleges és fájó búcsúhoz. Mert a változás sosem rossz dolog, hanem valami új és talán jobb kezdete.

  1. Elköszöntek a körmösök. Eleinte úgy kértem időpontot, hogy nekem teljesen mindegy ki csinálja a körmöm, hiszen biztosan szuper profi az összes. Aztán mikor pár hónap után végre kikristályosodott bennem, hogy kik azok, akik a leginkább tudnak azonosulni a stílusommal, elsőre megértik, hogy mit szeretnék és meg is valósítják, azok elmentek másik szalonba dolgozni. Mikor pedig legközelebb bejelentkeztem, közlik velem, hogy nincs olyan körmös aki porcelánt tud, illetve egy darab van, tehát ha még egy hónapot várok, akkor tudják tölteni, vagy búcsúzzam el a porcelántól és váltsak zselére. Elméletileg minden körmös tanul porcelánnal dolgozni, vagy tévedek?- kérdeztem, mire azt a választ kaptam, hogy igen, csak nem szeret és ezért nem fog. Nos, ez olyan, mintha valaki tőlem tusvonalas sminket kérne, én meg azt mondanám, hogy nem szeretek tussal dolgozni, tehát nem csinálom meg.
  2. Itt következett a második pont, hogy sosem volt szabad időpont. Elég rugalmas az időbeosztásom, így akár hétköznap délelőtt is el tudok ugrani egy-egy kezelésre, sőt még igazodni is tudok a szalonhoz. Ehhez képest egyik pillanatról a másikra, valahogy sosem volt pont elég idő két ember között, és egyre többször keverték el/ keverték össze/mondták le a megszervezett időpontjaimat. Elég kellemetlen mikor úton a városban kapsz egy üzenetet, hogy mégsem tudsz jönni, mert “lebetegedett a fodrász”, majd mikor mégis beugrasz, hogy ha már így raktad össze a napod, legalább szolizol egyet, hogy elüsd az időt, a fodrász épp máson dolgozik, mert hát nem feltétlenül beteg, csak összekeverték az időpontokat és téged egy másik napra írtak be. #aucs
  3. Amit más megcsinál neked három óra alatt, az nekik hat órába telik. Tényleg szívesen rászánok egy napot a szépülésre, mert élvezem, de alaposság ide vagy oda, tényleg nem egészen értettem, hogy hogyan lehetséges, hogy máshol fele annyi idő egy ugyanolyan szolgáltatás.
  4. Megromlott a légkör. Szerintem pontosan tudjátok miről beszélek mikor azt mondom, hogy a stresszes hétköznapokból hogy ki tud szakítani egy szalonban eltöltött 2 óra, bármit is csinálnak rajtad. Mikor belépsz és megnyugszol, örülsz hogy ott vagy, megfejtitek az élet nagy dolgait a körmösöddel, elmeséled a pasi ügyeid a fodrászodnak, vagy kipihened magad és elengeded az összes feszültséged a kozmetikus finom kezei alatt. Ehhez képest viszont az utóbbi időben a mosolygós arcok helyett póker arcok fogadtak, és miközben a körmömet készítették úgy éreztem magam, mint az iskola padban, vagy egy könyvtárban, kétszer is elgondolkodtam, hogy meg merjek-e szólalni, mert olyan mintha ezzel megzavarnék valamit. Egy szó mint száz, vágni lehetett a feszültséget az ott dolgozó emberek között, és ezt a vendég, ez esetben én is megéreztem.
  5. Az új anyagokat előtesztelés helyett, a vendégeken próbálják ki. Nyilván ezzel így elsőre nem lenne semmi baj, kivéve azt, ha azokat az anyagokat nem jól használják, mert nem tapasztalják ki előre, hogy hogyan is működnek. Ennél fogva pedig több vendég búcsúzott már el, minőségbeli problémák és allergiás reakciók miatt. Szerencsém, hogy ezt megúsztam arcdagadás nélkül.

38294ad4e397f4729a56a24f87376f18

Úgyhogy most újra nyakamba vettem a várost és keresem az új helyem, ahol megpihenhetek és szépülhetek, de ígérem ha megtaláltam, arról is beszámolok majd! 🙂

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam