7 beauty tipp – mítosz vagy praktika?

Annyi érdekes dolgot hallottam már szépségápolási termékekkel kapcsolatban, hogy gondoltam összeszedek nektek egy pár tippet, amiről mindenki azt gondolja, hogy mítosz, vagy még soha nem is hallott róla, pedig hasznos lenne. Egyet kettőt én is alkalmazok itthon, így néha szerencsére, máskor sajnos tapasztalatból beszélek.

 

1. A parfümöt nem érheti nap

Ezt gondolom már nagyon sokan hallottátok, nem árt tudni. Tényleg így van, de nem úgy értem, hogy nem teheted ki a polcodra télen, ahonnan reggel felkapod és befújod magad. Inkább arra vonatkozik, hogy ne legyen folyamatosan tűző napon, mert elmegy az illata. Ez most a “sajnos” tapasztalatból beszél rész, mert én is a legfelső polcom tartom, így viszont nyáron az ablakon betűző nap szépen átforrósította, megsütötte, és kiszívta minden erejét, így most már magamra fújom és két perc múlva puff, hol volt hol nem volt az illat, mint a mesében. Tehát nemsokára mehetek úgy parfümöt venni. Tegyétek el egy belső polcra. De még jobb a pincébe.

parfüm

 

2. A szájápolóra rászokhatsz

Ez sajnos tény. Mint ahogyan minden máshoz képes hozzászokni a szervezeted, így a szájápolóhoz is hozzá szokhat a szád, így érdemes két külön márkát, fajtát használni, az egyiket megelőzésre, a másikat pedig ha már megtörtént a baj és helyre kell hozni az ajkaidat. Ráadásul pár márkában kifejezetten olyan anyag van, ami direkt szárítja a szádat, hogy még többet használj és még többet vegyél, tehát konkrétan azon kívül, hogy esetleg van egy kis színük, semmit sem érnek.

lipbalms

 

3. A vazelintől szép lesz a bőröd. 

Bullshit. Nem lesz tőle szép a bőröd. Képez rá egy réteget, amivel légmentesen elzárja a külvilágtól, de a vazelin konkrétan kőolajszármazék, szóval nem ajánlom. Nekem a szájápolóval sincsenek túl pozitív tapasztalataim, semmit sem használ, ugyanúgy csak egy réteget képez, tehát maximum nem fújja ki a szél. Akkor már inkább van pár másik márka, amit szívesebben használok és ér is valamit, úgyhogy inkább nem eszem kőolajat, köszönöm. Szempillára szokták még javasolni, hogy gyorsabban és szebben nő, blablabla, itt is azt javaslom, inkább maradjunk a ricinus olajnál.

vaseline

 

4. A körömlakkot jobb a hűtőben tartani

Tapasztalat! Sajnos nem mind fér be a hűtőbe, de a nagy részét ott tartom. Még olyan körömlakkot is találtam, ami már majdnem tíz éve ott pihent a hűtő polcán, megtetszett és egy icipici körömlakklemosó hígítással ugyanolyan tökéletesen használható volt. Nem tudom kémiailag mi ennek a háttere, de tuti, hogy működik!

körömlakk

 

5. A gyors kajától, az olajos és fűszeres ételektől kipattogsz

Sajnos így van. Persze ezzel most nem azt akarom mondani, hogy nem eheted egyiket sem, csak natúr halat paradicsommal, de ha rendszeresen csak ilyenekkel tömöd magad, meglátszik majd az arcodon. Főleg a T vonalban. Miteszerek, pattanások, zsíros bőr lesz a következménye. Egyetek hamburgert sült krumplival, de csak mértékkel. Ha egészségesen étkeztek, nem csak a testetek, de a bőrötök és hálás lesz érte.

gyorskaja

 

6. A sörtől fényesebb lesz a hajad

Próbáltam, nem mondom, hogy nem igaz, de inkább büdösebb lett, mint fényesebb. Akkor már inkább a Toni&Guy hajfény, a saját itthoni kis pakolásaim, vagy kókuszolaj, esetleg argánolaj, a sört meg majd megissza valaki.

sör2

 

7. Ha folyton copfban van a hajad, kihullik

Ez abban az esetben igaz, ha olyan szoros lófarkat csinálsz, hogy a fejbőröd és belesajdul. Fodrászt is megkérdeztem és a tapasztalatom is az, hogy ha egy darabig így hordod a frizurád, a folyamatos finom húzás növekedésre sarkallja a hajhagymákat és gyorsabban nő majd a haj. De tényleg ne olyan szoros copfot csinálj, hogy még a bőrt is felhúzza a homlokodon, mert ellenkező hatást érsz el, és több marad majd a hajkefédben, mint a fejeden.

copf

Nektek milyen bevált praktikátok van? 🙂

B

 

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam