Amit a reklámok hazudnak

A legtöbb márka ezerrel bombáz minket a reklámjaival, abban pedig a fantasztikusan csengő szlogenjeivel, amelyektől a legtöbbször le tudnám fejelni a falat. Nagyrészt szépen elsuhan mindenki füle mellett, de ha csak egy minimálisan is bele gondolunk, hogy mit jelent a mondat, amit tv-ben, újságban, szóróanyagon vagy rádióban hangoztatnak, rájövünk, hogy jó nagy marhaságokkal traktálnak minket.

facepp

      1. “A balzsam felnyitja a hajvégeket, ott behatol a hajba és összeragasztja a széttöredezett végeket”

Nem létezik olyan balzsam (maximum a fodrásznál találkozhatsz hasonlóval valamilyen speciális hajkezelés során) ami otthon a fürdőkádban fogja és felnyitogatja a hajad, majd behatol, hogy belülről ápolja. Az meg pláne baromság, hogy összeragasztja a töredezett hajvégeket. Ha már töredezett, azt bizony te pillanatragasztóval sem ragasztod össze. Egy dolog tud rajta segíteni, az olló!

smapongif

2. “3D hatású szempillaspirál”

Kezdjük az elején. Ha lehetne én eleve megtiltanám, hogy bármilyen szempillaspirál reklámban műszempillát használjanak. Egyszerűen szerintem ez simán csalás. Másod sorban, a szempillaspirál tud dúsítani, hosszabbítani (minimális mértékben) sőt még göndöríteni is, de nem tud helyettesíteni egy 3D-s műszempillát, ahogy plusz egy hosszú pilla van a saját szempilládra ragasztva. Just sayin’

szempillagif

3. “Minden termékünk parabén mentes, kivéve amelyikben muszáj lennie.”

Tessék? Ez tipikusan a ‘nesze neked semmi, fogd meg jól’ esete. Nagyon jó, hogy a világ törekszik a kőolajszármazék mentes termékek létrehozására, de ha más márka meg tudja oldani, hogy valami parabén mentes legyen, akkor valószínűleg nektek is sikerülne. És bizony ha valami parabén mentes, akkor az mindegyik parabéntől mentesnek kell lennie; methyl-, butyl-,  etyl-, propyl-, és még sorolhatnám. Tehát nem árt kicsit átbogarászni az összetevők listáját, ráadásul az ETDA-ról kevés szó esik, pedig ő meg fagyálló származék.

whatgif

4. “Alapozónk nem tömíti el a pórusokat.”

Akkor mit csinál? Kikerüli őket? Vagy kompletten kikerüli az arcunkat? Ha a levegőből ránk ragadt szennyeződés képes eltömíteni a pórusokat, akkor az alapozó hogy hogy nem tesz ilyet? Pláne ha még jó alaposan rá is púderezünk.

foundation gif

5. “Professzionális a termék, mert kozmetikusok értékesítik.”

Semmi bajom a kozmetikusokkal, sőt nagyon tisztelem is őket, szerintem én képtelen lennék ezt a munkát csinálni, amit ők csinálnak. De! A kozmetikus, nem sminkes. Tanuljuk meg elkülöníteni ezt a két szakmát, nem véletlenül tanultam több, mint egy éven keresztül, csak és kizárólag sminkelni. Vannak köztük olyanok, akik hihetetlenül tehetségesek és nagyon szépen sminkelnek, de nem attól lesz egy smink professzionális termék, hogy a kozmetikus árulja. Ők vettek pár smink órát, elsajátították az alapokat, de az, hogy ők árulnak valamit, az arra utal, hogy a márka ezt az eladási politikát választotta, nem azt hogy ettől a termék professzionális lesz.

wax

6. “Professzionális termék.”

Ha már ezt magyaráztam és levetítettem az értékesítési folyamatra vonatkoztatva, akkor gondoltam el is magyarázom mitől számít professzionálisnak egy termék. Egy smink akkor lesz professzionális, ha a pigment tartalma, magasabb a púder tartalmánál. Természetesen semmi baj nincs a kiskereskedelembe szánt termékekkel sem, amelyek kevésbé pigmentáltak. Hogy miért? Mert azok direkt arra vannak kitalálva, hogy aki nem ért annyira a sminkeléshez, ne azzal kezdje, hogy belemártja az ecsetet, húz egy csíkot, majd azt képtelen eldolgozni vagy levakarni. Gondolj csak például egy pirosítóra. Először inkább kevesebb szín legyen rajtad, majd arra tudsz szépen rétegesen még több színt felvinni, minthogy elsőre húzz egy határozott vonalat, amit aztán az istenért sem tudsz eltüntetni.

giff

Nektek melyik a “kedvenc” reklámban elhangzott mondatotok? Vagy ezek csak engem idegesítenek?

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam