Az a bizonyos tus

Minden lány a tökéletes “cicás” sminkről álmodozik, aminek elengedhetetlen kelléke az a bizonyos, nehézkes, tus. Rengetegszer kérdezték már tőlem, hogy hogyan lehet tökéletesre csinálni, sőt már olyan videókat is láttam, ahol a lányok cellux ragasztót tapasztottak a fél fejükön keresztül, hogy majd annak segítségével festik meg a tökéletes vonalat. Könyörgöm ne!

tus2

 

Kezdjük az elején. Nem mindegy, hogy milyen fajta tust választunk, létezik száraz tus, ecsetes tus és filc tus. A filc szerű kivitelezésnek sosem voltam nagy híve, mert szerintem nagyon hamar beszárad és csak vesszük az újabbat és újabbat. Az ecsetes tus már egy fokkal jobb, abból már találkoztam kifejezetten jó minőségűvel, viszont akadt olyan is, amelyik nagy márka terméke volt én mégis allergiás lettem rá. Így maradtam a száraz tusnál, ami azóta is verhetetlen nálam, szép vonalat lehet vele húzni és nagyon tartós. A száraz tus, olyan mint egy kis vízfesték korong és úgy is működik, ennek ellenére nem folyik le könnyen! Egy fontos dolog kell hozzá csupán, egy jó minőségű ecset. Ha ezekre beruháztok, biztosak lehettek benne, hogy soha többet életetekben nem lesz tus problémátok.

tus4

Rengeteg tusvonal fajta létezik, felesleges lenne az összeset végig vennünk. Elég egy alap technikából kiindulni, pár arany szabályt betartani és onnan már olyat festünk amilyet csak szeretnénk! :) Ha megvan a tus, első lépésként húzzunk egy vékony vonalat a szempillatőhöz, belülről kezdve. Sokaknak megkönnyíti a dolgot, ha a szem sarkát kicsit meghúzzák kifelé, hogy kifeszüljön a bőr. Ezek után nyitott szemmel nézzük meg, hol szeretnénk még vastagítani a vonalon és ott vastagítsunk rajta. Ezek után jön a lényeg, hogy hogyan fessük meg a szélét. Arany szabály: a vonal vége a szemöldökünk vége felé mutasson! Ezt úgy könnyű elérni, hogy kicsit az elé, ameddig szeretnénk, hogy érjen, tegyünk egy kis pontot. Így csak össze kell majd kötni a vonalat a ponttal és egy leheletnyivel tovább húzni. Ha ez megvan, nézzük meg, mennyit kell még vastagítani ezen is és nyitott szemmel (!) fessük meg! Mikor újra visszacsukjuk a szemünk, szépen megigazítjuk, hogy így is teljes legyen a vonal, megvárjuk még megszárad és kész is!

tus3

Egy szép tusvonal mellé kötelező a spirálozás, esetleg egy műszempilla! Festhettek még mellé egy mélyítővonalat és egy hangsúlyos szájat is!

B

Facebook

Instagram: biankastyle

Ask.fm

Tumblr

Youtube

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam