Biobalzsam- Nyereményjáték

Mostanában igyekszem még jobban odafigyelni, hogy minden kozmetikumban amit használok, a lehető legkevesebb káros anyag legyen, így minden parabéntől, ETDA-tól, kőolajszármazéktól, allergénektől mentes kell lennie. Már a testápolókban és egyéb krémekben elég rég óta figyelem, hiszen az közvetlenül érintkezik a bőrömmel, ahogy az alapozóimat és arc krémeimet is mindig sikerül úgy kiválasztanom, hogy megspórolva a boltban álló három órás olvasgatást, megkérdezem a kozmetikusomat, aki készségesen segít és megmondja melyikre esküszik, illetve mire van szüksége a bőrömnek. 

12029187_914501518585643_1034883638_n

Most pedig próbálom ezt a szabályt a hajamra is átvezetni, mivel egyre szőkébb és szőkébb vagyok, ami elég sok hidrogénezéssel jár. Sőt a tövéről is igyekszem lenöveszteni a festett sötét barnát, tehát különböző helyeken máshogy reagál a hidrogénre a hajam, szóval van ahol kifejezetten nagyon megszívja, vagy ahol éppen hogy csak. Viszont így nem csak a puhaságából, de a fényéből is sokat veszít, így ezt próbálom visszahozni. Aki követ instagramon, az láthatta, hogy kaptam mostanában egy Cao Natur csomagot. Hát jelentem leteszteltem! 🙂 A csomag tartalmazott egy szappant, egy tusfürdőt, egy lábkrémet, egy sminklemosót, egy tonikot, illetve egy sampont és egy balzsamot. Őszintén szólva, nem rajongom a szappanokért, mert mindig kiszárítják a bőrömet, így csak akkor használom, ha hirtelen tele leszek kisebb- nagyobb pattanásokkal, de olyankor az a problémám, hogy teljesen kiszárítja a bőröm felső hámrétegét. Eddig. Ez után a szappan után nem maradt száraz, bőr húzódó érzésem, így mikor érzem, hogy szüksége van rá a bőrömnek, alaposan átmosom vele.A sminklemosónál éreztem egyedül, hogy mintha nem mosná le teljesen a bőröm, így mindenképpen jól jön a tonik utána. A tonik szintén alkoholmentes, így az sem szárította egyáltalán.

IMG_9709

Az egész bejegyzést azonban a hajammal kezdtem, mert a sampont és (leginkább) a balzsamot, nagyon megszerettem. Mi több, kitaláltam egy pakolást, ami annyira puhává és fényessé varázsolta a kiszáradt, szegény roncsolt hajamat, hogy még én is meg voltam lepődve rajta. A recept a következő: összekevertem egy kevéske sampont (hogy megkönnyítse a lemosást), balzsamot, a haj hosszától függően 3 evőkanál mézzel, egy evőkanál extra szűz oliva olajjal, egy kevés argán olajjal és szintén egy kevés ricinus olajjal. Az argán olajat még anno külföldről szereztem, így ha nektek az nincs otthon, nyugodtan kihagyhatjátok belőle, a ricinus olajat pedig gyógyszertárban tudtok venni. Ezt a masszív kis pakolást jól összekevertem, és a könnyebb kenhetőség érdekében kicsit fellevegősítettem a mézet. Ezt körül-belül úgy kell csinálni, mint mikor a tojás rántottához a tojásokat beletöröd egy tányérba, és villával, gyors mozdulatokkal jól összekevered. Itt arra kell figyelni, hogy gyorsnak kell lenni, plusz a villát kicsit magasabbra kell emelgetni, hogy a mézbe levegő keveredjen. Mikor ezzel megvoltam szépen bekentem a hajam, természetesen a tövét kihagyva, inkább a hajam közepétől kezdve, majd az egészet egy hajkefével össze is fésültem. Rátettem egy zacskót és minimum egy órát, hagyni kell hatni, de szerintem egy éjszakával sem ártunk a hajunknak semmit. Az egyetlen nehézség, hogy másnap bizony nem árt kétszer jó alaposan átmosni a hajunk, mert a méz elég nehezen adja meg magát, de a végeredményért megéri. És nem kerül vele a hajunkra semmi mesterséges fényező, károsító anyag! Hiszen a samponban is és a balzsamban is természetes anyagok vannak, mint a búzavirág, és a mandula kivonat.

Kép: Tasnádi Alexandra (Instagram)

Figyeljétek a Facebookot, mert egy óra múlva ti is nyerhettek egy pipereszappanból, samponból és balzsamból álló csomagot! 😉

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

One thought on “Biobalzsam- Nyereményjáték

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam