Hogyan ragasszunk műszempillát?

A világ legjobb spirálja ide vagy oda, nem mindenkit áldott meg a sors Audrey Hepburn pillákkal és óriási őzike szemekkel. Ezért néhány alkalommal igenis elkel a csodasmink mellé egy gigapilla, amitől még szebb lesz a szemünk! Sokan azonban azért nem használnak műszempillát, mert fogalmuk sincs, hogyan kell őket feltenni! Most mindent elmagyarázok…

Két fajta szempilla közül választhatunk: tincses, vagy soros. Mindkettőhöz a gumis alapú ragasztót ajánlom, mert nem kezdi ki a bőrt és nem tépi ki a saját szempillánkat. Plusz ha a tincsesnél a tartós ragasztót csak oldóval lehet leszedni! Mivel ezt a típust nehezebb feltenni, általában a soros szempillát ajánlom egy-egy eseményre, főleg, hogy egy buli után azt simán le lehet szedni és ha jó minőségű a szempilla, megfelelő tisztítás után, újra felhasználhatjuk! Az a sztereotípia él az emberekben, hogy a soros nagyon-nagyon mű hatást kelt, pedig annyi közül választhatunk, mint égen a csillag, így sok olyan fajta is van, ami kifejezetten visszafogott. Illetve még valamit fontos tudni: mindig a  ragasztás előtt spirálozzunk és sminkeljünk!

Nézzük hogy is van a tincses szempilla ragasztás! Ha beszereztük a ragasztót és a szempillákat, szükségünk lesz még egy szemöldökcsipeszre. Nyomjunk egy kis ragasztót a kézfejünkre, vagy egy papírra (kinek melyik a könnyebb), majd a szemöldökcsipesszel fogjunk meg egy tincset és mártsuk bele. Úgy kell tartanunk, ahogy a szemünkre is ragasztjuk, tehát a ragasztós fele essen felénk. A szemünk széléről kezdjük mindig a ragasztást! A leghosszabb szempillához lesz a legkönnyebb feltenni. Úgy illesztjük oda, hogy pont a saját pillánk fölé ragasszuk a bőrhöz, mert a saját szempillánk fogja megtartani a mű pillákat. A következőt attól függően kell feltenni, hogy mennyire sűrű hatást szeretnénk, a lényeg az, hogy a mű szempillák egymást is tartsák oldalról!

szempilla3

Most pedig jöjjön az egyszerűbb és gyorsabb megoldás. A soros szempillát érdemes a szemünkhöz próbálni, hogy tényleg jól áll-e és hogy méretre tudjuk vágni. Ugyanis sokan ott rontják el, hogy nem vágják le, aztán mikor nagy nehezen sikerült felragasztani csodálkoznak rajta, hogy szúr mind a két szélén. Érdemes a belső széléről lecsippenteni a felesleget, mert ott még csak a rövid pillák vannak, ha pedig mindenhol egyformán hosszúak, mindegy melyik oldalt nyírjuk meg. Az, viszont nem mindegy, hogy a ragasztást hol kezdjük. A ragasztót a szempillára vigyük fel egyből a tubusból, vékonyan, egyenletesen. Mindig illesszük a szemünk szélén a szempillatőhöz, majd onnan nyomjuk a többi részt is a bőrünkhöz. Ugyanúgy, itt is a saját szempillánk fogja megtartani a műt, úgyhogy ha sikerült a helyére igazgatni, ezt is egyszerűen hajtsuk finoman rá a sajátunkra. A leszedést kezdjük azon az oldalon, amelyik kézre esik és nyugi nem olyan fájdalmas, mint amilyennek kinéz! 🙂szempilla Egy határozott mozdulattal húzzuk le! Ne túl gyorsan, nehogy megsértsük a bőrt! A tisztítás is pofon egyszerű: finoman törölgessük át szemfestéklemosós vattával, a ragasztó maradékokat pedig húzzuk le róla.

 

Jó pillarebegtetést! 🙂

B

Facebook

Instagram: biankastyle

Ask.fm

Tumblr

Youtube

 

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam