Kötelező kötött

A következő hétre már havat ígértek a meteorológusok és folyamatosan azt hallani mindenhonnan, hogy hosszú, kemény telünk lesz. Egyre gyakrabban arra eszmélek, hogy egyfolytában fázom, megkívántam a forró teákat, kávékat, a puha takarókat, a meleg zoknijaimat, úgyhogy már kénytelen vagyok előkeríteni a pihe-puha kötött holmijaimat. 

Hála az égnek a kötött sálak, pulcsik, sapkák sosem mennek ki igazán a divatból, most pedig kimondottan reneszánszukat élik. Ugyanúgy megtalálhatjuk nagymamáink és anyukánk szekrényeiben a „Fürge ujjak” 45 ezredik számát (és itt jegyezném meg, hogy ez egy kötési technikákról szóló újság volt a 90’-es években, tehát rossz az, aki rosszra gondol), mint a magazin alapján kötött rénszarvasos-hópelyhes-karácsonyfás pulóvert, a nagypapáink vagy apukánk szekrénye alján.

Ha már ilyesmikkel találkoztunk a szekrény alján matatva, akkor jó úton haladunk, hogy találjunk némi fonalat és kötőtűket is. Ha megvan, meglepődve fogjátok tapasztalni, hogy az idei trendszínek közül is szerepelnek a fonalak között, mert a divat mindig 20 évente köszön vissza. Ezért a 90’-es évekhez mérten, pont itt van a forduló, nagy szerencsénkre.

Ezek után kötésre fel! Kérjétek meg anyukátokat, mamáitokat, ragadjanak miattatok újra fonalat, mutassátok meg, hogy melyik fonalból mit szeretnétek és tanuljatok ti is! Igazi közös családi programmá növi majd ki magát, egy jó filmmel és egy forró csokival, arról nem is beszélve, hogy játszva felöltöztetitek a családot, a kiskutyátoktól kezdve… a forró csokis bögréig?!

Szóval, ki ragad kötőtűt a hétvégén?

B

Facebook

Instagram: biankastyle

Ask.fm

Tumblr

Youtube

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

2 thoughts on “Kötelező kötött

  1. Nálunk tényleg pulcsija van a kutyusnak is, mert Anyukám nem volt hajlandó súlyos ezreket költeni a boltokban kapható kabátkára. Most épp párnahuzat kötésére szeretném rávenni, mert nagyon jól néz ki abból is a kötött 🙂

    1. Nekem is anyu kötötte a kutyusom pulcsiját, most a másodikra várok és már megterveztem a harmadikat is! 😀 Bár nem mindig éri meg itthon kötni, én tavaly szerettem volna egy nagyon hosszú fodros sálat, amihez kb 6000Ft lett volna a fonal, a H&M-ben meg megvettem a sálat 3000Ft-ért. Úgyhogy változó, de olyan pulcsim is van, amit még anya szekrényében találtam valamikor a ’80-as, ’90-es évekből és imádom! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Protected by WP Anti Spam