Legyél turista a saját városodban!

Igaz, én nem Budapesten nőttem fel, mégis már tíz éve itt élek. Emlékszem a legelső hetemre, amit egy kicsivel a gimnázium előtt töltöttem fent egy ismerősnél. Körbevezetett a városon, megmutatta hogyan jutok el a kollégiumtól a suliig, végignéztünk pár nevezetességet. Már akkor is imádtam, pedig hol voltak még a tetőteraszokon lévő bulik; az elegáns hotelekben megrendezett sajtótájékoztatók; az éttermek, amiket kipróbáltam; a Deákon éjszaka fűben ücsörgések; amikről akkor még álmodni sem mertem. Most pedig fogtam és írtam még egy listát magamnak, mik azok a helyek, amelyek a kedvenceim, vagy ahol még nem voltam (vagy nem emlékszem) és mindenképpen el kell látogatnom! 

Az egyik kedvenc helyem a Vajdahunyad vára. Egy-két hónappal ez előtt voltunk arra fotózáson, előtte pedig egy nyomozós játék egyik helyszíne volt. Első látásra szerelmes lettem ebbe a helybe, órákat el tudok itt tölteni.

Egyébként a bejegyzés ötlete úgy született meg, hogy egy péntek estén a barátnőmmel, aki egyben az edzőm is, sétálni indultunk a belvárosban. Először csak egy körre a Deákon, majd “ha már itt vagyunk” alapon “csak sétáljunk át a Lánchídon”, majd mikor vissza fordultunk volna, kipattant a fejünkből, hogy egyikünk sem volt még az alagút tetején, természetesen akkor meg már másszunk is fel! Persze Petrának volt már nagyszerű ötlete, hogy minden lépcsőn guggoljak egyet meg ugráljak páros lábbal, de bőven elég volt ez a túra sétálva is. Ekkor gondolkodtam azon, hogy tulajdonképpen milyen régen itt élek, mégis mennyi hely van még, ahol nem is jártam Pesten.

img_9415.jpg

img_9413.jpg

img_9411.jpg

Így kialakítottam a következő kis listám, amit még feltétlenül látnom kell: még egyszer meg fogom nézni a Budai várat, a Halászbástyát, felmegyek a Szent István Bazilika tetejére, majd végig járok pár fürdőt, kezdve a Széchenyivel, aztán  folytatva a Rudassal.

img_9422.jpg

img_9402.jpg

Javaslom fogjatok ti is egy kis vizet, egy barátot, a telefont vagy egy fényképezőgépet, bérletet és irány felfedezni a saját városotok! Minden egyes látványosságnál álljatok meg egy pillanatra, nézzetek szét, és olvassátok el a hely történelmi hátterét! Bízzatok bennem! Nagyon megéri!

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam