Ma van a napja hogy elkezdd

Mikor már az itthon végzett edzés és a futás nem használt, amellett, hogy tartottam minden étkezésemet, a súlyom nem mozdult, sőt tulajdonképpen semmi változás nem történt, újra lépnem kellett. Először egy dietetikushoz mentem, aki megmondta mik azok, amik jótékony hatással vannak a szervezetemre és mi az, amit teljes mértékben hagyjak el. Tulajdonképpen nagy változás az étkezésemben nem történt, megismertem még pár alternatívát, a fehér rizst barna rizsre cseréltem, a tejtermékeket teljes mértékben elfelejtettem -még laktózmentes formában is-, és azt eszem, amit eddig is éreztem, hogy jó nekem, húst, halakat, tengeri herkentyűket, zöldséget és gyümölcsöt. Másodszor pedig még egy nagy lépést tettem, az edzőterem felé. 

Még régen jártam edzőterembe, de bármelyikbe is mentem, maximum pár alkalom volt és ki is fordultam onnan. Kicsit féltem bevallani, de már ennyi idő távlatából tisztán látom mi zavart, tele voltam komplexusokkal. Nem azt mondom, hogy mostanra levetkőztem mindet, és nincs már egyetlen gátlásom sem, de régen zavartak a tökéletes testű lányok, aki bementek a terembe a gépeken mókuskodni, egyébként meg csak magukban gyönyörködtek a tükörben, vagy beálltak a csoportos órán egy leggingsben meg egy melltartóban az első sorba ugrálni, a combjuk meg az én nyakamig ért. Mára már nem érdekelnek.

Mikor most elkezdtem az Oxygenbe járni, tudatosan edzőhöz mentem. Első alkalommal ugyanezzel a gyomorgörcsös érzéssel léptem be a kapun, azon gondolkodtam mennyire fogok kilógni onnan, hogy fognak majd rám nézni, mit fognak gondolni, egyáltalán merre kell menni. Olyan elveszettnek éreztem magam a sok gép között, mintha még életemben nem jártam volna edzőteremben, de legalábbis futópadot is csak képen láttam volna. Aztán mellém pattant Petra, elkezdett beszélni, hogy mit fogunk csinálni, és azt vettem észre, hogy elérte, hogy kizárjam a külvilágot. Hogy csak rá, és magamra figyeljek. A testemre, hogy jól csináljam a gyakorlatot, az izmaimra, hogy minek hol kell fájnia, a légzésemre, a pulzusomra. Azért persze néha még a mai napig rám kell kiabálni, hogy “VEGYÉL LEVEGŐT!”, de onnantól kezdve nem érdekelt a külvilág és szenvedni szenvedtem ugyan, de gyorsan eltelt az óra. Vagy a másfél óra. Mikor hogy.

Nagyon tud motiválni. Mikor látja rajtam, hogy már azt érzem nincs tovább, nem is túl hangosan, de elmondja ha kell ezerszer, hogy képes vagyok rá. Hogy tulajdonképpen bármire képes vagyok. Mostanra pedig én lepődöm meg a legjobban, hogy ha csoportos órán elveszem az öt kilós tárcsát a kitöréshez, vagy a guggoláshoz, és a második után már érzem, hogy elfuthatok a 10 kilogrammosért, mert az ötöt már meg sem érzem. Mióta mellettem van, nem érzem magam szerencsétlennek, elveszettnek, és már egyedül is magabiztosan megyek be a terembe. Ha valamit nem tudok, nem félek kérdezni, akár más edzőtől sem, mindenki szívesen segít nekem, majd megkérdezik, hogy “Petrához jársz ugye?”.

Kinyitotta a szememet. Már nem azon gondolkozom mikor besétálok az öltözőbe, hogy melyik legtávolabbi sarokban lévő szekrénybe pakoljak, ahol tuti nem öltözik senki más, és nem láthat senki sem. Szépen felnőttem lélekben és felfogtam, hogy más is azért jár ide, hogy fejlődjön, hogy jobb, hogy szebb legyen. Azokon a lányokon pedig, akik a csoportos órán a 46. kitörés helyett felveszik a telefonjukat, leülnek a step padra cseverészni, majd két csepp izzadsággal, a tökéletesen megmaradt full sminkjükben, csípőt riszálva kilibbennek az óráról teljes megelégedettséggel, hogy most már megérdemelten csücsülhetnek a szaunában, csak mosolygok magamban.

Mert én bizony megizzadok rendesen. Minden egyes alkalommal. Hála Petrának! <3 

#mavananapjahogyelkezdd

B

 

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam