Marie Claire Fashion Days-en jártunk

Szerencsére kis országunkban egyre több magas színvonalú rendezvény népszerűsíti a hazai tervezőket, segíti a fejlődésüket, megélhetésüket és alkalmat ad arra, hogy megmutathassák magukat. Ilyen a Marie Claire Fashion Days is, amin idén nem csak a már jól ismert hazai tervezők, de Krea végzős hallgatóinak kreációit, illetve két angol divatiskola kollekcióit is láthatták az érdeklődők.

02_Dori_Tomcsanyi_006

Péntek este sietve sikerült a helyszínre érkeznem, munkából igyekeztem a zárt körű rendezvényre. A szokásokhoz híven idén is minden bemutatót egy-egy híresség nyitott meg, így vonult végig a kifutón nagy tapssal övezve Epres Panni, vagy említhetem akár Pásztor Annát is, óriás pocakkal a kilencedik hónapban. Daniel Benus, Dori Tomcsanyi, Elysian, Konsanszky, Nora Sarman, Zigi, Nude by Nubu és a The Four márkák legújabb, jövő tavasz/nyári kollekcióit láthattuk. Számomra még mindig a The Four viszi a prímet, de Nora Sarman csoda ruhái is ámulatba ejtettek. Pár pillanatra sikerül eljátszanom a gondolattal miben mennék férjhez, ha lenne kihez! 😀

McFd_2015_3

Mikor kijöttünk a bemutatókról, és visszatértünk a telefonjaink és a térerő világába, akkor értesültünk a tragédiáról, ami megrázta a világot. Péntek 13 volt aznap, nekem egy közös facebook beszélgetés kezdett el vadul villogni a képernyőmön, amiben egy barátom és barátnőm taglalták, hogy mennyire szerencsések is vagyunk. Nem értettem miről van szó, hiába próbáltam a forgatagban felvenni a fonalat, majd elmondták mi történt Párizsban. Ekkor rájöttem, hogy mi is pont azon a hétvégén lettünk volna kint, ha nem műtik meg a barátomat. Akkor én is kint lettem volna kétségbeesetten, nem a Marie Claire Fashion Days-en ülnék, szebbnél szebb ruhákat nézegetve.

“A péntek 13. nekem egész életemben szerencsés dátum volt. És a Marie Claire Fashion Days pénteki nyitónapja is éppen ilyen sikeresnek tűnt: egész nap izgatottan készültünk az estére, ahol minden pontosan olyan jól ment, ahogy megálmodtuk, jó féléves munka gyümölcse ért be. Elégedettek voltunk. Boldogok és elégedettek. Aztán olyan tragédia történt, amelyet még most sem fogunk fel. Mikor a miniszterelnök nemzetközi gyásznappá nyilvánította a vasárnapot, sokat gondolkodtunk, mit tegyünk. Végül úgy döntöttünk, hogy kiállunk, nem csukunk be ajtót és ablakot, hanem a divat hatalmával emlékezünk a párizsi merénylet áldozataira, így fejezve ki együttérzésünket az elhunytak hozzátartozóival. Nem mellesleg pedig megtiszteljük a tervezőinket, akiknek óriási munkája rejlik a kollekciókban, nekik ez nem csak egy ünnepi pillanat, hanem egy kitűnő szakmai fórum is a bemutatkozásra” mondta László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.

08_Zigi_006

Szombat délután bemutatkozott Az év fiatal divattervezője pályázat 25 döntős dizájnere, akik közül a főnyereményt végül Gspann Zsuzsa vehette át, míg a Perwoll különdíjasa Kovács Réka lett. Vasárnap Az év street style szettjét is megválasztották. A szakmai díjat Kaló Julietta vehette át, a közönségdíjas Kovács Dorottya lett, a Hungaria pezsgő különdíjasa pedig Czene Kitti lett. Gratulálok a lányoknak!

Nagyon örülök hogy ott lehettem, a One Fashion-nek pedig újra hatalmas köszönet ezért a csodaszép Threee ruháért, amit ezen a különleges eseményen viselhettem! 🙂 

#tegyélamagyardivatért

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam