Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe

Mint minden évben – vagyis fél évben- idén is alig vártam a hazai Fashion Week-et. Sajnos azt még nem engedhetem meg magamnak, hogy külföldre utazzak minden fél évben országról országra, divathetekre járva. Ezért is értékelem annyira nagyra az itthonit, na meg persze azért is, mert a miénk, és végre van egy esemény kis hazánkban, ami Közép-Európa legszínvonalasabb divateseménye. 

Egy kis ország vagyunk, nagyon sok tehetséges tervezővel, viszont érvényesülni nehéz ezen a terepen. Nagyon nagy munka és rengeteg pénz van egy-egy kollekció elkészítésében és óriási megtiszteltetés szerintem, ha a márkák ilyen színvonalú rendezvényeken mutatkozhatnak be. Ezért is tartom nagyon fontosnak a magyar tervezők támogatását, igyekszem minden rendezvényen, amelyen lehetséges hazai tervezők ruháit viselni, új márkák saját rendezésű bemutatóira is elmenni, minden feltörekvő tehetséget megnézni. Legyen szó ruháról, vagy kiegészítőről.

A hazai Fashion Week-en ráadásul a környező országok tervezői is helyet kapnak, és a Gombold Újra pályázat legjobb 25 kapszula kollekcióját is megcsodálhatjuk. Nem csak mi divatmániások örülünk, hogy láthatjuk a jövő nagy tervezőit, de az esetleges vásárlók és szponzorok is lecsaphatnak egy-egy tervezőre, hogy fellendíthessék a karrierjüket.

Na meg persze mi másért mennék, ha nem a sminkek, frizura trendek meglesésére, hogy hogyan kerül összhangba egy ruhakollekció a hozzá megálmodott beauty-val. Ötleteket merítek, ihletet szerzek, és külön öröm számomra, hogy a backstage-be is bejárásom van, így élesben is nézhetem a készületeket. Arról nem is beszélve, mennyire szeretem a bemutató előtti bizsergető feszültséget, ahogy mindenki koncentrálva, pörögve dolgozik, hogy végül egy nagy egésszé összeállva, egy pár perces csodát varázsoljanak nekünk a kifutóra. A többit pedig mondja el a videó helyettem:

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam