Mert az anyukám is én vagyok

Ha a tükörbe nézek, az anyukámat, a nagymamámat látom. Mikor valami olyat csinálok, a nagymamámat idézem, hogy “Van ilyen nőbe is”. Mikor elesek nem fakadok sírva, csak szimplán felállok, mert már kiskoromban is csak letörölgették a vért a térdemről és azt mondták, hogy “nincs semmi baj, mehetsz tovább”. Mikor felkacagok hallom ahogy a nagymamám kacag, pedig régen hallhattam utoljára, mégis tisztán újra ott cseng a fülemben a dallama. Ha főzök, akkor a másik mamám hívom fel kétségbe esve, de ha jól sikerül hiába nincs itt, érzem a keze nyomát az ételen.

IMG_5517

“Tiszta nagymamád vagy, tiszta anyukád vagy.” Mondják nekem olyan sokan. Miért bók ez? Mert a mai napig tisztán bennem él a kép, mikor anyukám a fehér ruhájában bálba indult, majd mikor elment titokban én is magamra kentem az aznapi sminkjeit, hogy hátha sikerül rá hasonlítanom. Mert az én anyukám a legszebb és legokosabb a világon. Akkor magamat miért is olyan nehéz elfogadnom? Komoly, kemény évek munkája volt, hogy elfogadjam magam, úgy ahogy vagyok, az anyukámat mégis gyerek korom óta gyönyörűnek látom. Te láttad már csúnyának valaha az anyukádat? Lefogadom, hogy sosem. Akkor magadat miért látod annak?

IMG_5577

IMG_5575

IMG_5572

IMG_5559

Mondhatjuk, hogy kicsit magam ellen beszélek. Mert sminkes vagyok, mert stylist vagyok. Mégsem volt célom sosem megváltoztatni a másik embert, akin dolgozom, egyszerűen csak szerettem volna kihozni belőle a maximumot. De csak abból lehet szép, elégedett nőt faragni, aki smink nélkül, egy fehér pólóban is magabiztos és elégedett Önmagával. Ha sikerül elfogadnunk magunk olyannak, amilyenek vagyunk, akkor leszünk igazán szépek. Ne azért sminkeljünk, mert muszáj, hanem azért, mert jobban érezzük magunkat tőle.

IMG_5570

IMG_5645

IMG_5644

Mostanra szinte minden lány, minden nő és minden blogger, agyon photoshoppolja magát. Lehet ez egy külső szemlélőnek nem minden esetben tűnik fel, de egy kis nyújtás az alakon, egy kis bőr simítás még az alapozóra ‘sosem árt’. Ezért döntöttem úgy, hogy legyen most egy olyan fotó sorozat, és egyben remélem valami jó, valami más kezdete, amin semmi smink és semmi retus nincsen. Csak én magam.

IMG_5581

Szeressétek magatok, úgy ahogy vagytok. Olyan feltétel nélkül, ahogy szeretitek az anyukátok. Lássátok magatok olyan szépnek, amilyennek őket látjátok. És ha meritek, tartsatok velem. Legyen a szlogenünk, hogy ‘Smink nélkül is én vagyok.’ Posztoljatok egy smink nélküli képet magatokról azzal a hashtag-el, hogy #sminknelkulisenvagyok!

IMG_5639

Ma pedig menjetek oda és jól puszilgassátok meg az anyukátok, és mondjátok el neki még egyszer milyen szépnek találjátok!

mamák

 S2500008.JPG

 Anyának és a Nagymamáimnak

Képek: Tasnádi Alexandra (Instagram)

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

2 thoughts on “Mert az anyukám is én vagyok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam