Napszemüveg mánia

Bár az elmúlt két napban nem igazán sütött hét ágra a nap, sőt! A látszat ellenére még mindig javában tombol a nyár! A napszemüveg mániám pedig nem, hogy alább hagyna, egyre inkább fokozódik, még mindig úgy érzem szükségem lenne legalább három új napszemüvegre, mikor így is sorakozik a polcon vagy tíz darab.

large (13)

A napszemüveget abból a szempontból egy speciális kiegészítő, hogy még egy órát egyszerűen megveszel, addig a napszemüvegnek passzolnia kell az arcformádhoz, stílusodhoz, színeidhez és még pluszban az sem árt, ha a szemedet is védi. Egy jól megválasztott szemüveg képes feldobni az aznapi öltözeted, legyen az egy kis ruha vagy egy farmer póló kombináció. De tovább megyek, akár a stíluson is képes változtatni. Gondoljatok csak arra, hogy felvesztek egy egyszerű piros ruhát, amit kombináltok egy cicás szemüveggel, egy “ray ban” stílusúval, vagy egy aviatorral, vagy egy retroval. Egy ruha, de máris máshogy mutat.

large (16)

large (12)

large (23)

Persze a szemüveg divatból is a designer darabok szabják meg igazán a fő divat irányvonalat, minden évben sikerül valamelyik luxus márkának kidobnia egy olyan ikonikus darabot a piacra, ami aztán ott virít boldog-boldogtalanon, és mindenhol megjelennek a replikái. Ezzel persze nincs is semmi baj, főleg hogy ha beruházunk egy drágább példányra, azt nem szívesen visszük magunkkal bulikra, strandra, fesztiválokra, nehogy baja essen, illetve mivel egy év múlva valószínűleg már úgyis kikerül egy másik slágerdarab a piacra, szerintem bőven elég egy hasonló.

large (17)

large (19)

Amit viszont sokan elfelejtenek az az, hogy hogyan is áll nekik. Én is meg voltam halva a kerek szemüvegekért, majd a Celin egyenes fazonújáért, majd most a Miu Miu fekete, középen arany szárasáért, de kénytelen voltam elfogadni, hogy nem állnak jól. Vagy legalábbis még nem találtam olyan, hozzá hasonlót, ami jól állna. A lényeg, hogy az elsődleges szempont mindig az legyen, hogyan illeszkedik az arcformánkhoz az adott fazon, majd jöhet a színe, a keretnek (például nekem nagyon nehéz világos keretes napszemüveget találni), aztán a lencse; a telítettsége, tehát hogy kivilágosodik-e, vagy esetleg színes-e, hiszen akár az is előfordulhat, hogy egy szemüveg jól áll, ha teljesen fekete a lencséje, viszont az átmenetes verziója nem.

large (9)

large (24)

Végül pedig már csak meg kell próbálnunk még egyszer. Igen, a legjobb ha kétszer vesszük fel, a mostani kedvenc szemüvegem elsőre meg sem akartam venni, mostanra pedig már óriási a szerelem kettőnk között. 🙂 Íme egy kis inspiráció én melyekért vagyok mostanság oda:

1 7 6 35
2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arról nem is beszélve, hogy így akár sminkelni is felesleges, mert a nagy melegben is öltöztet! 😉 Nektek melyik most az aktuális kedvencetek? 

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam