Rosszalló tekintet

Lányok! Eljött az ideje, hogy komoly témát vegyek célkeresztbe. Nem vicc. Ez egy olyan dolog, ami szerintem nagyon fontos kell, hogy legyen minden nő életében, mégis azt tapasztalom az utcán, hogy nagyon rossz irányba haladunk. Az arcunk, egyik fontos szereplője. A szemöldökünk!

Sajnos, amit nagyon gyakran tapasztalok az vagy a „nem törődömség” aminek rosszabbik esetben “Kiszel Tünde” a vége, vagy a tetoválás. Szépen, nyomatékosítva, kérlek titeket, sőt könyörgöm, hogy NE tetováltassátok a szemöldökötöket a homlokotok közepére! Van, aki kényelmi okokból tetováltat. Abban az esetben, ha alig van és még világos színű is, megértem, viszont lehet szépet (is) tetováltatni. Létezik szálazós tetoválás, ami egészen természetes hatású, ha jól van megcsinálva. Erre nem árt pénzt szánni, hiszen tartósan az arcunkon marad és lássuk be, borzasztó, ha azért lesz egy a feketéből inkább a zöld árnyalatba áthajló szemöldök a homlokunk közepén, mert nem spóroltunk rá eleget. Amit pedig sose tegyünk: NE szedjük ki onnan a szőrt, még ha tetováltatunk se, mert nagy az esélye, hogy sosem nő vissza. A nagymamikat pedig inkább viccesre varázsolja a fekete tetovált szemöldök, az ősz hajjal (igen, ilyet is láttam már).

Nézzük, mire kell figyelni szemöldök szedésnél. A legegyszerűbb, ha kozmetikus csinálja, de meg lehet ezt otthon is oldani, a jó öreg ceruzás trükkel. Fogjátok a ceruzát, az orrotokhoz igazítjátok az egyik végét a másikat a szemetek külső sarkához. Ideális esetben ide kell, hogy essen a vége. A következő lépésben egyenesen néztek előre, a ceruza vége pedig a pupillátokhoz igazítjátok, itt kell, hogy legyen a szemöldök legmagasabb része. A belső szemzughoz igazítva pedig megkapjuk a szemöldökünk elejét. Nem árt figyelembe venni a természetes növési formáját és az arcformánkat, mert az adja meg az ideális szemöldököt, amit természetesen némi sminkes trükkel még tutibbra tudunk igazítani.

Most lássuk, hogyan segíthetünk rá festékkel: a szemöldökünk alatti részt az alapozás után hangsúlyozzuk világos színnel. Figyelem: ne fényessel, mert ellenkező hatást érhetünk el! Egyszerű világos pasztell színt használjunk. Ahol a szőr nő, ott vagy csak porral (pl szemhéjfestékkel) vagy ceruzával vagy mindkettővel tudjuk megfesteni a formát. Mindig vegyük figyelembe a hajunk árnyalatát. Ha porral csináljuk, egy elvékonyodó végű ecsettel szép íveset tudunk rajzolni, továbbá a ceruzát is érdemes porral fixálni, a széleket pedig puhítani. Figyeljünk arra is, hogy milyen erős smink társul a szemöldökünkhöz, ezért is érdemes a szemöldök festést a sminkelés végére hagyni!

A divatja változik, de oda kell figyelnünk a sminktrendek mellett ezekre a tényekre , hiszen a szemöldökünk az arcunkat és a gyönyörű szemünket keretezi. Még egy olyan gyönyörű nő is szörnyen fest nélküle, mint Megan Fox! Íme itt az elrettentő példa:

B

Facebook

Instagram: biankastyle

Ask.fm

Tumblr

Youtube

 

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

One thought on “Rosszalló tekintet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam