Rúzs kérdés

Egy ideje érik bennem ez a téma, mostanság pedig egyre többször jött elő, úgyhogy úgy döntöttem nem megyek el mellette szó nélkül. Szinte egyfolytában piros/bordó rúzsokba ütközöm, és ez általában egyenes arányban növekszik az egy négyzetméterre jutó lányok számával, mindegy milyen eseményen veszek is részt.

Valahogy sosem tulajdonítottam nagy jelentőséget a rúzsoknak, aztán egyszer csak kaptam egyet ajándékba és megszerettem. Előtte azt gondoltam, hogy mivel mindig sminkelem a szemem (ha csak egy mélyítő vonalat is, de mindig) felesleges rúzsoznom és egyébként is csak macerával jár minden étkezés után újrafesteni. Ennek ellenére, gyorsan rákaptam az ízére. Nem nagy fáradtság újra meg újra felkenni, főleg ha már magabiztos kézzel húzzuk meg ceruzával a körvonalát is. Cserébe pedig egyfajta eleganciát kölcsönöz a viselőjének. Így, nagyon is megértem a rúzsos lányokat, viszont van egy szempont, amit nagyon sokan nem vesznek figyelembe.

Sajnos a sötét, vagy tűzpiros rúzs, nem mindenkinek áll jól. Ez van. Divat ide vagy oda. Kénytelenek vagyunk ezt mi, nők feldolgozni. Úgy, ahogy egyeseknek nem áll jól a mustár sárga, vagy az apró mintás ruha, úgy ez a fajta rúzs sem való mindenkinek.

Persze ez sem egyértelműen fekete vagy fehér (ahogy semmi sem), így szükség van egészséges önkritikára. Lehet csalni a szánk vastagságán azzal, ha kívül hozzuk meg a körvonalát a ceruzával, viszont a nagyon keskeny szájú nőkön nem feltétlenül segít ez sem. Ha valakinek vékonyak az ajkai, kerülnie kell a nagyon sötét árnyalatokat és a neonos színeket, mert kifejezetten agresszívvá változtathatja az egész arcot, még akkor is, ha ‘mosolygós’ szem társul hozzá.

Helyette viszont ott van a paletta ezer másik árnyalata, csak meg kell találni a megfelelőt. Nincs olyan, hogy “nekem semmilyen rúzs nem áll jól”, mindenkinek lesznek olyan árnyalatok, amik illenek majd hozzá. A szájához, az arcához, a bőre és a szeme színéhez, csak meg kell találni a megfelelőt.

Ahogy a puding próbája az evés, a rúzsé a próba! Úgyhogy irány keresgélni, hogy ti is rákapjatok mondjuk egy barackos árnyalat ízére!

B

Facebook

Instagram: biankastyle

Ask.fm

Tumblr

Youtube

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

2 thoughts on “Rúzs kérdés

 1. Ez már bennem is érlelődött egy ideje… A leggings mellé egy újabb dolog, amit fel kell sorolni 🙂
  Arra nem lenne mód, hogy pár személyre szabott tanácsot is adj? Pl küldök egy képet egy sminkben és jòl megkritizálod, hogy min kellene változtatni 🙂

  Nagyon szeretem a blogod, mert nem egy századik termékteszt van fent (persze sokszor azok is fontosak), hanem valóban hasznos tanácsokat tudsz adni.

  1. Tényleg nem ártana erre is felhívni a figyelmet, de annak ellenére, hogy a leggings témát már mindenki tudja, még ma is láttam egy lányt, leggingsben és egy szál pólóban… 😀
   Még sosem gondoltam ilyenre, de szívesen megcsinálom ha szeretnéd! Sokszor jönnek hozzám egyébként ‘hogyan sminkeljem magam?’ tanfolyamra, ahol személyre szabottan elmondom és megtanítom, hogy mit hogyan. A fénykép csalóka lehet ebből a szempontból, viszont ha gondolod, akkor küldd a képed a brush.bianka@gmail.com e-mail címre és “jól megkritizálom”! 😀
   Végül pedig tényleg nagyon örülök, hogy tetszik amit csinálok! Néha az az érzésem, hogy csak magamnak írok, aztán mikor valaki elmondja, hogy olvasta, mindig rávágom, hogy “jajj de jó, akkor már ketten vagyunk!” 😀 Mikor pedig elbizonytalanodok, mindig az ilyen kommentek, üzenetek, e-mailek tarják bennem a lelket! 🙂 Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Protected by WP Anti Spam