Személyre szabott szépség

Nagyon figyelek a bőröm állapotára, egyrészt azért mert elég érzékeny és pár dologra allergiás is, másrészt mert szerintem ha erre odafigyelünk, meghálálja majd és sokkal később öregszünk. Arról nem is beszélve, hogy az ápoltság és a szépség szerintem a szép bőrnél kezdődik, így érdemes maximálisan odafigyelnünk és óvnunk azt.

img_2952.jpeg

Sokan nem tudják rólam, de tinédzser koromban rettenetesen pattanásos voltam, azt hittem sosem múlnak el. Ennél fogva kozmetikushoz is gyűlöltem járni, mert semmi más nem jutott eszembe róla, csak a fájdalom. A nyomkodás, a gőzben szenvedés, az a gyertya alakú izé, ami folyton megrázza az arcod és égett szagú, büdös is leszel utána. Ettől függetlenül persze rendületlenül jártam, hiszen tudtam, tapasztaltam és láttam, hogy egyre szebb lesz a bőröm tőle. Miután az első kozmetikusom elköltözött a kis városból ahol laktam, természetes volt, hogy maradok abban a szalonban, csak másik kozmetikushoz járok majd. Ma már tudom, hogy nem ártott volna kicsit körbe néznem, mert az a lány egyszer nyomott ki úgy pattanást, hogy a bal szemem alatt azóta is ott van a helye, a kozmetológus pedig azt mondta, mivel nem tudjuk, hogy milyen mélyen van elpattanva az ér, és ott vannak a látóidegeim, nem szívesen lézerezgetné nekem, így jobb híján marad a korrektor hátralévő életemben.

img_2949.jpeg

Persze aztán kozmetikust váltottam és akkor fedeztem fel mekkora különbségek lehetnek két szakember között, a nyomkodás is sokkal kevésbé fájt, és a bőröm is egyre szebb lett idővel. Mostanra pedig otthon is nagyon odafigyelek, hogy milyen dolgokat használok, így tudom csak igazán megtartani azt a hatást, amit a kozmetikusnál elérek. A másik pedig amire szintén nem is gondoltam volna, hogy mekkora hatása van, az az arcmasszázs. Mikor az egyik legjobb barátnőm kozmetikus lett, azt mondta megmasszíroz, én pedig örömmel feküdtem a kezei alá, de őszintén szólva csak a szokásos 15-20 perces simogatásra számítottam, mint amilyet előtte tapasztaltam. Ehhez képest 40 perces masszázsban volt részem, ami alatt jobban ellazultam, mint egy egy órás teljes testmasszázs alatt valaha. Másnap reggel olyan arccal ébredtem, mint aki tíz évet fiatalodott -najó ötöt mert még nem vagyok azért olyan öreg- és mindenki azt kérdezgette, hogy milyen alapozó van rajtam és hogy mennyit aludtam, hogy ilyen kipihent arcom van. Mikor közöltem, hogy semmi alapozó nincs rajtam és egyébként úgy 5 órát sikerült aludnom, nekik is leesett az álluk, úgyhogy bátran küldtem őket a kozmetikusomhoz, egy masszázsra.

img_2950.jpeg

Egy hete, pont a H&M-ben nem vásárolva (de mindent felpróbálva, egy hatalmas halom ruhával a nyakamban) kaptam egy SMS-t a Heaven in style-tól, és mivel nem mentettem el a számot (én sem tudom ezt hogy csináltam, mikor már ezerszer jelentkeztem be) egy kicsit szidkozódva, hogy ‘ezmegkiez?’ olvastam az üzenetet, amit elég sokan megkaptunk. Egy ajándék kezelésre invitáltak minket, amiben a legújabb kozmetikai termékcsaládot mutatják be nekünk, egy arcmasszázzsal egybekötve. Visítva rohantam, egy ruhagombolyagként Ágihoz, hogy ‘nézdnézdnézd, te is megkaptad? Arcmasszázs, érted!? ARCMASSZÁZS!’. Igen, néha ha örülök valaminek, kicsit idegesítően túlpörgök, de azt hiszem a többiek már elég jól megbarátkoztak ezzel. Szóval pörgés ide vagy oda, gyorsan be is jelentkeztem.

img_2811.jpeg

Bogi a kozmetikus elmagyarázta, hogyan is zajlik ez. Először is alaposan kikérdezett, hogy miket használok otthon, milyen a bőröm, majd ez alapján kiválogatta a számomra megfelelő termékeket. Minden anyag 100%-ban természetes, parabén, ásványi olaj- és alkohol mentes, így nem izgultam, hogy bármilyen allergiás reakció is felléphet. Mivel magas koncentrációjú anyagokról beszélünk, növényi és tengeri kivonatokkal, ezért az illatuk is kicsit orvosi krémekre emlékeztetett, de egyáltalán nem zavaróan. Meglepő módon a fél órás nyirokmasszázs alatt is majdnem sikerül elaludnom, teljesen ellazultam, el sem merem képzelni mi lenne ha másfél órát feküdnék ott, valószínűleg nem tudnának kirugdosni a kozmetikus ágyból a kezelés végeztével. Mikor aztán szépen összeszedtem magam, kaptam egy lapot is, hogy mik azok a termékek amiket Bogi használt, és melyik az a kettő fő termék, amire nekem a leginkább szükségem lehet, így meg is tudom venni a szérumokat, hogy otthon is használhassam őket. A kezelés után, haza érve el kellett készülnöm estére, így sminkelni kezdtem. Nem kellett az alapozó alá semmilyen krémet tennem, de ami a legjobban meglepett az volt, hogy hajnalban haza érve is azt láttam a tükörben, hogy a T vonalamban sehol semmilyen fényesség nincsen. Mindegy milyen alapozó van rajtam, körül-belül két óra alatt átzsírosodik a bőröm, de ezen az estén teljesen matt maradt az arcom, másnap reggel pedig még mindig teljesen puha, az egyébként általában száraz területeken.

Azt hiszem ha a karácsonyi és szilveszteri bulikat sikerül túlélnem, megint bejelentkezek, hogy csodát tegyenek a megviselt bőrömmel! 🙂

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam