Találkozások

Valahol szeretném azt hinni, hogy mindenki okkal lép be az életünkbe. Hogy tanuljunk tőle, tanuljunk belőle, tanuljunk a világról, tanuljunk magunkról, tanuljunk valamit. Akármit. De mindenképpen nyomós indoka van, hogy belekerült, legyen az egy barát, egy rokon, egy akárki akivel két szólt váltottál és szebbé tette a napod.

large (6)

Lehet az egy ismerős, akit hónapok óta nem láttál, de összefutsz vele a metróban. Megkérdezi hogy vagy. Nem beszéltek, de abban a pillanatban tudod, hogy figyelemmel kísért téged, amint válaszolsz. Meghallgat, de látod a szemében, hogy mindegy mit mondasz, ő már eldöntötte, hogy te hogy vagy. Nem kíváncsi, nem érdekli, mindegy is mit mesélsz, látod a szemében, hogy ő, pontosan tudja, hogy te hogy vagy. Ilyenkor hagyod, hagyj gondoljon, amit akar.

large

Lehet az egy barátod barátja, akivel véletlen együtt utazol a buszon. Nem mellé ülsz, de eldöntöd, hogy csak beszélsz vele, hiszen együtt buliztatok, találkoztatok már, meg hát ha már a barátaid szeretik, megér egy próbát. Két perc. Ennyi elég, még megérezd, hogy vele egy hullámhosszon vagytok. Hogy úgy gondolkodik, ahogyan te is. Hogy érdekli mit mondasz. Hogy benne megbízhatsz. Majd keres is, meghallgat, tanácsot ad.

large (3)

Lehet az egy régi barát, aki visszakéredzkedik az életedbe, pont akkor, mikor egy másik úgy dönt kisétál. Akitől félsz, de mikor találkoztok elfog az a jól eső régi érzés, hogy ő valaha szeretett téged, úgy igazán, ő volt az akivel értettétek egymást egy nézésből. Mikor szembe ül veled és látod azokat a gesztusokat, amit kísértettek annyi éven át. Aztán hirtelen rádöbbensz, hogy a haragod már rég elszállt. Majd együtt rájöttök, hol rontottátok el.

large

Lehet az egy régi szerelmed, aki érdeklődik. Mert hiányzol. Mert, csak. Mert, nem tudja miért. Akinek elmondod, ugyanazt, amit mindenkinek, aki megkérdezi, hogy “hogy vagy?”. Köszönöm jól. Mert tényleg így van.

large (1)

Lehet az egy rokon, akivel több éve nem beszéltél, de mégis elkapjátok a fonalat és ott folytatjátok, ahol abba maradt. Mindegy hány kilométer választ el titeket, mindegy mennyi idő telt el, ő tudja ki voltál te és hova tartasz most. Ő az, aki elmondja mi lehettél volna, de mégis mivé váltál és ő mondja azt, hogy milyen büszke rád, pedig fele annyit sem tettél le az asztalra. Ő az, akivel tudod, hogy egy fából faragtak.

large (4)

Lehet az egy ismeretlen, akivel szóba elegyedsz egy átborozott éjszakán. Aki mesél. Aki máshogy lát. Aki elgondolkodtat. Aki élvezi, ha te beszélsz. Aki kicsit olyan, mintha ezer éve ismernéd, de mégsem. Aki mutat valami újat, mondjuk egy új zenét. És már ezért megérte.

large (2)

Mindegy, hogy ki az. Egy dolog közös mindegyik helyzetben, hogy tükröt kapsz. Arra kérnek, hogy mesélj, hogy beszélj magadról, utazásokról, kapcsolatokról, bármiről, és mikor beszélsz, egy kicsivel mindig közelebb kerülsz önmagadhoz. Aztán ők is beszélnek, amiből tanulsz, és ha rólad beszélnek, téged véleményeznek, tükröt kapsz.

Lehet olyat, amibe még sosem néztél bele. 

B

 

 

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam