Téli depresszió ellen

Télen hajlamosak vagyunk sokkal negatívabbak lenni, deprimáltak leszünk és pesszimistábban látjuk a világot. Jó, tudom idén (még) nincs is igazi tél, de a napot akkor sem látjuk túl gyakran. Néha eszembe jut milyen jó lenne csak lefeküdni téli álmot aludni, aztán tavasszal felkelni, majd egy szempillantás alatt újra valamelyik bár teraszán találni magam.

Gondolom nem vagyok vele egyedül. A napfény hiánya, a hideg gyakran váltja ki ezt az emberekből. Mik lehetnek még a tünetek? Hogy egyfolytában szénhidrátot, sütit és csokit zabálnánk! Mit tehetünk a téli depresszió elkerülésért? Ott kezdődik, hogy nem zabálunk szénhidrátot, sütit, meg csokit. Na jó, néha. Egy keveset. Helyette együnk több egészséges kaját, zabot, gyümölcsöket, Omega 3 zsírsavakban gazdag ételeket.

Az egészséges étrend velejárója némi sport. Tudom, én is szívesebben feküdnék betakarózva a tv előtt, vagy egy jó könyvvel, vagy a netet böngészve laptoppal az ölemben, viszont a mozgás endorfint termel, tehát sokkal boldogabbak leszünk tőle, mint a könyvtől, arról a kellemes kis mellékhatásáról nem is beszélve, hogy milyen jól fogunk kinézni tavasszal.

Ha az edzést letudtuk, már nyugodtan pihizhetünk otthon és ilyenkor az sem mindegy milyen dolgok között. Most élhetjük csak ki igazán a lakás dekoros kreativitásunk! A legjobb ha meleg színekkel vesszük körbe magunkat, pirossal, narancssárgával és ha már a színek rendben vannak, jöhetnek a fények meg az illatok. Lepjük meg magunkat pár illatos gyertyával és este ha begubózunk lámpa helyett gyújtsuk meg azokat.

Ha időnk engedi a lakás mellett csinosítsuk ki magunkat is, a legjobb ilyenkor ha tartunk egy wellness napot. Menjünk el masszázsra, kozmetikushoz, fodrászhoz, vagy csak simán csináljuk meg magunknak otthon. Amúgy barátnővel legjobb, a hajfestés, a hajpakolás, az arckezelés, a kávézás meg a nagy dumálás.

Ha pedig már mindketten jól néztek ki, úgysem bírjátok ki, hogy ne mutassátok meg magatokat a nagyvilágnak! Igen, fel kell öltözni és igen, nagyon hideg van odakint, de higgyétek el, megéri néha kimozdulni. Egy csajos vacsora, (forralt) borozás, mozi legalább kicsit megtöri a szürke hétköznapokat.

Amiknek nem is muszáj annyira szürkének lenniük! Viseljetek színeket (mondom ezt én, a holló)! Lehet az egy élénk póló, vagy egy a nyár színeit színű rúzs. 

B

Facebook

Instagram: biankastyle

Ask.fm

Tumblr

Youtube

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam