Téli szájápolási tippek

Saját magamon is tapasztalom és sok barátom is panaszkodik rá, hogy télen a hideg levegőtől, a hideg meleg váltakozástól, és a hideg széltől állandóan kicserepesedik, kiszárad, berepedezik az ajkuk. Pár hete már nekem is odáig fajult, hogy egy kis mosolytól behasadt a bőr a számon, és hát lássuk be, semmilyen árnyalatú rúzs nem mutat jól kiszáradt szájon. Így összeszedtem pár terméket és tippet, amik nekem is segítenek ebben az időszakban. 


A legjobb ha megpróbáljuk megelőzni a bajt. Általában nem árt kiválasztani egy terméket a hétköznapokra, ami egyáltalán nem tartalmaz szárító anyagokat, de képes egy egységes réteget képezni, hogy megóvjon a külső hatásoktól, ugyanakkor értékes tápanyagok is szívódhatnak fel belőle. Mikor nekem már semmi nem használt, akkor próbáltam ki a Himalaya herbal kakaóvajas szájápolóját, ami árban is teljesen megfelelő, és megváltást hozott az ajakápolási rutinomban, mindennapos használatra tökéletes választás.

img_3460.jpeg

Ha már megtörtént a baj, általában a Carmexhez nyúlok, mint a képen is látszik, van itthon belőle pár fajtám. A klasszikus, itthon is kapható natur Carmexet szeretem a legjobban, viszont mindennapos használatra nem ajánlom, mert a mentol ami benne van, szárító hatású. Ugyanakkor kapható (csak itthon még nem találkoztam velük sehol, külföldön szereztem be őket) fényvédőfaktoros nyári, mindennapos enyhébb változatban is, az ízesítésekről nem is beszélve, vaníliás, epres, cseresznyés és ki tudja a boltban milyenek vannak még. Lényeg, hogy ha valami alkalomra kell sminkelnem használom leginkább, de a hétköznapokban mellőzőm.

img_3462.jpeg

Ha pedig már óriási probléma van, mint például az egy mosolytól szétrepedt ajkak, akkor vetem be a nehéztüzérséget. Azoknak, akik gyakran küzdenek herpesz problémával inkább egy órás intervallumban ajánlom kipróbálni, viszont én alkalmaztam már egész éjszakára is. Az eljárás a következő: lefekvés előtt vastagon bekenem a szám Neugranormonnal, vagy Bepanthennel, de a legjobb, mert sokkal természetesebb és mostanság a legjobban bevált nálam; a körömvirágkrém, majd reggel ébredés után letörlöm a felesleget. Egy éjszaka alatt rendbe hozza az ajkaimat, másnap reggel úgy ébredtem, mint akinek feltöltötték a száját. Mikor szükséges volt alkalmaztam még ezt a trükköt egy vagy két éjszaka, de három napnál tovább még egyszer sem kellett küzdenem, annyira hatásos.

img_3461.jpeg

Sokan elfelejtik, hogy bizony nem árt néha az ajkunkat is leradírozni. Főleg télen fontos, hogy frissen tartsuk ott a bőrt. Nem szeretek a számra mindenféle arcradírt tenni, egyrészt mert ha belemegy borzasztó íze van, másrészt mert nem árt, ha nem csak radíroz, de már eleve táplál és hidratál a kis pakolás, amit használok. Ezért kotyvasztani szoktam: egy kis kristálycukorhoz pár csepp mézet keverek, ezzel átradírozom a szám, majd rajta is hagyom egy darabig. Nem csak finom, de még szép ajkakat is varázsol!

Mosolyra fel, ide vagy oda a fagyos idővel! Nektek mik a bevált tippjeitek?

B

About B

Egész életemben a tökéletességre törekedtem. Aztán rá kellett jönnöm, hogy sosem leszek tökéletes, sőt még a közelébe sem érhetek soha. Egyébként is minek? A tökéletesség unalmas, így ha sikerülne is azzá válnom, megszűnnék érdekesnek lenni és inkább leszek érdekes, egyedi, esetleg megosztó, mint unalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Protected by WP Anti Spam